Inauguració de l’Ateneu Popular “Montse Mompart”

El 29 de juliol de 2017 entrarà en la història de PODEMataró i VOLEMataró com el primer dia d’una nova etapa. Una nova etapa que farem des de baix i totes juntes per poder recuperar els drets perduts de la ciutadania de Mataró.

Parlaments en l’acte

Vídeo de los parlamentos de la Inauguración del Ateneo Popular “Montse Mompart”. Con Miqui, hijo de Montse Mompart; Montse Morón Gámiz, secretaria general de PODEMataró y Portavoz de VOLEMataró; y Albano Dante-Fachín Pozzi, secretario general de PODEM Catalunya y Diputado de Catalunya SI Que Es Pot. Con la Presentación de Luisa Méndez Ortiz.

Sessió de fotografies

Ple Municipal Ordinari juliol 2017

Aquest dijous, 6 de juliol a les 19.00 hores tindrà lloc el ple municipal ordinari del mes de juliol a l’Ajuntament de Mataró. Abans, a les 18.30 la nostra companya Luisa Mendez llegirà un manifest LGTBI+ en l’Audiència Pública.

En aquest ple VOLEMataró presesnta una Proposta de Resolució sobre les condicions laborals a les empreses de Multiservei. A més a més donem suport a una Proposta de Resolució que presenten els grups municipals d’Iniciativa per Catalunya Verds-Esquerra Unida i Alternativa i la Candidatura d’Unitat Popular amb el suport d’ERC-MES per al lliurament de solars i edificis buits i en desús de titularitat municipal, en dret de superfície per a la construcció d’habitatge cooperatiu en cessió d’ús.

Com a Precs presentem un sobre selecció d’escombraries de la Plaça de Cuba i un altre per sol.licitar una auditoria de gestió i anàlisis exhaustiva de l’organització, demanda de treball, atenció, situació de les treballadores i els usuaris de Serveis Socials.

La resta de l’ordre del dia el teniu aquí: https://goo.gl/rXXDCx

Si no podeu venir al Ple personalment (cosa que us recordem que podeu fer), aquí teniu l’enllaç per poder-ho veure des de casa: https://goo.gl/NuQPUj

Debatem pros i contres de la Municipalització

El dilluns 17 de juliol a les 19 hores tindrà lloc un acte, en el que “debatem els pros i contres de la municipalització“. L’acte tindrà lloc al costat dels lavabos del Passeig de Callao. Tindrem com a ponents a Enric Quillez, coordinador del sector de l’Administració Local de CCOO; Lluís Torrents, secretari comarcal d’UGT al Maresme i Jordi Colomer, llicenciat en ciències ambientals i assessor de serveis centrals i econòmics a Sabadell.

En l’acte es debatrà i es respondrà entre altres coses a si amb la municipalització els i les treballadores seran funcionaris, o si es pot perdre poder adquisitiu, o si es garanteixen els drets ja adquirits. A la cloenda de l’acte intervindran els portaveus dels grups municipals que han organitzat l’acte. Per acabar, un petit piscolabis.

Us esperem!!!

Ple Municipal Ordinari Ajuntament Mataró mes de juny 2017

Aquest dijous, 2 de juny a les 19 hores tindrà lloc el Ple Municipal Ordinari del mes de juny. En aquest Ple, VOLEMataró presenta el següent:

 • Proposta de Resolució que presenta el grup municipal VOLEMataró per dur a terme horts urbans a la nostra ciutat.
 • Prec que presenta el grup municipal VOLEMataró per reclamar el compliment de la proposta de resolució aprovada per unanimitat el passat 8-9-2016 en el Ple municipal.
 • Prec que presenta el grup municipal de la Candidatura d’Unitat Popular, amb el suport dels grups d’ERC, VOLEMataró, ICV-EUIA i la regidora no adscrita, sobre el control i l’impacte de les antenes de telefonia mòbil.

Aquí et passem l’enllaç per veure l’ordre del dia de l’Audència Pública que tindrà lloc a les 18:30.

http://www.mataro.cat/web/static/sites/default/contingut/ordre_del_dia/2017/06/audiencia_previaPle_juny_2017.html

Aquí teniu l’enllaç per veure l’ordre del dia del Ple.

http://www.mataro.cat/web/static/sites/default/contingut/ordre_del_dia/2017/06/01_ple_juny_2017.html

Aquí teniu l’enllaç per poder veure el Ple en streaming.

http://www.mataro.cat/web/portal/ca/sites/ple_directe/index.html

Aquí teniu la Proposta de resolució per dur a terme horts urbans a la nostre ciutat.

http://podemosmataro.info/media/2017/05/2017.06-PdR-Horts-Urbans.pdf

Si podeu venir, us esperem al primer pis de l’Ajuntament aquest dijous a les 18.30. 

Juntes fem Ciutat!!!

 

El govern de Mataró no funciona i paralitza la ciutat

Els últims dies hem assistit, una vegada més com a espectadors, d’un nou episodi del “culebrot” entre el PSC i el PDeCAT. El pacte entre els socialistes i els convergents fa aigües perquè en cap moment es va pensar a governar Mataró, sinó en repartir-se el poder, les regidories i els càrrecs i quedar-se asseguts a la cadira fins al 2019.

El govern és incapaç d’acabar res i com a conseqüència, Mataró és incapaç d’avançar i progressar. No hi ha projectes o programes damunt la taula que es puguin tirar endavant abans del maig del 2019.

A més, la distància que manté el govern amb els mataronins és la mateixa que aplica a l’oposició. Res de diàleg, res de comunicació i com qualsevol altra mataroní, sabem l’actualitat gràcies als mitjans de comunicació.

Ara mateix la ciutat va a la deriva i sort en tenim dels ciutadans que cada dia tiren endavant Mataró. VOLEMataró, el principal partit de l’oposició, manté un estricte control al govern i per això demanem al govern:

 • Posar data al Pla de Mobilitat (l’actual és del 1995 i des del 2015 estem exigint-ne un de nou).
 • Presentar el Pla de Salut que esperem des de fa 2 anys.
 • No volem una altra pròrroga amb el contracte de Mataró Bus. Aquesta empresa sembla trencar el plec de condicions i no respecta els drets dels treballadors, dóna un servei públic insuficient. El 2015 el govern es va comprometre a passar un informe i estudiar la possible remunicipalització.
 • La reconstrucció immediata del mur del camp de futbol de Cerdanyola.
 • Els inspectors de la zona blava se senten maltractats per l’empresa i des de fa més d’un any, el govern entre els socialistes i convergents es van comprometre a assumir la seva gestió per millorar la seva situació. Evidentment, el govern segueix sense fer res de res.
 • Fa dos anys que esperem les conclusions de la comissió per la reconversió de PUMSA.
 • El projecte de patis oberts de Cirera segueix aturat i és molt necessari davant la manca d’espais públics on les persones puguin jugar a pilota i exercir el seu dret a l’oci i el lleure.
 • Fa 11 anys que el govern socialista té pendent posar en marxa els horts urbans de la ciutat. No han mogut ni un dit i la feina la fan els veïns i veïnes.

Mataró es mereix un govern que treballi pels mataronins i les mataronines, per fer-los la vida més fàcil i millorar la ciutat.

Si en els pròxims dies no veiem un canvi dràstic del govern sociovergent, prendrem les mesures que considerem necessàries per protegir el futur de la ciutat de Mataró.

Exposició fotogràfica “15M, l’inici del canvi”

15M, un abans i un després en la nostra societat actual, moment en què la ciutadania va sortir als carrers i places a cridar “NO ENS REPRESENTEN!”.

Amb el 15M va començar un canvi sens dubte, que avui dia segueix construint-se amb petits passos però grans assoliments.

Per mitjà de l’objectiu de Manuel J. Mora i textos de Pedro Marín, veurem com va quedar plasmat un moviment que ens va omplir d’esperança i il·lusió a totes les persones que ens sentíem maltractades socialment.

El 2 de maig a les 18.00 hores tindrem la inauguració de l’Exposició Fotogràfica a la Biblioteca Antoni Comas (Enric Prat de la Riba, 110 – Mataró). On tindrem les intervencions de la portaveu del Grup Municipal de VOLEMataró i Secretària General de PODEMataró, Montse Morón Gámiz, activista i militant, compromesa amb la lluita social. Josep Bel Gallart, un sindicalista de Teléfonica amb un ampli bagatge en les lluites obreres i Juan Manuel Sánchez Gordillo, membre del Sindicat de Treballadors d’Andalusia i gran activista on n’hi hagi.

L’Exposició estarà a la Biblioteca Antoni Comas del 2 al 12 de maig, tenint un acte de clausura el 12 de maig a les 18.00.

Us esperem per donar homenatge a l’activisme de les persones anònimes que han fet un gir espectacular a aquest país.

A Santa Susanna també diuen NO a la “Festa del Cel”

Aquest divendres a les 21 hores varem ser convidats a la presentació de la Plataforma “Festa del Cel, NO gràcies” que s’ha constituït a Santa Susanna. La portaveu de VOLEMataró i Secretària General de PODEMataró, Montse Morón Gámiz, va prendre part com a ponent a l’acte.

Aquí teniu la seva intervenció:

Minut de Silenci per dir NO a la Guerra

La guerra només porta més guerra. És lamentable veure imatges que crèiem que havíem deixat enrere. La mostra del poder i arsenal armamentístic entre un país i un altre com a senyal de desafiament constitueix una irresponsabilitat. Demanem mesura, responsabilitat i altura de mires.

En aquesta guerra terrorista no guanya ningú. Trump diu que té a la mare, Rússia, al pare, i el fill que es Síria és mora a les seves mans. Està bé donar el nostre suport a les víctimes dels atemptats terroristes, però la Guerra també causa víctimes, víctimes que no han volgut aquesta guerra, víctimes del pare i la mare per un tresor que tampoc l’hi pertany. Des de VOLEMataró i PODEMataró volem recordar i donar suport a les víctimes de la Guerra de Síria també en el minut de Silenci. Recordem que en l’origen dels conflictes bèl·lics sempre hi ha hagut pretextos humanitaris i incidents provocats. Finalment, cal recordar que la Carta de Nacions Unides va prohibir l’ús de la força en relacions internacionals.

Visca la República

El pròxim divendres, 14 d’abril a les 11 hores hi haurà una ofrena floral al Monument a les Brigades Internacionals (Cementiri, Camí dels Caputxins, 49) i seguidament al Monument a les Víctimes del Franquisme (Passeig Cabanelles amb Avinguda Amèrica).

Assemblea Cercle PODEMataró-VOLEMataró (03-04-2017)

Dilluns que ve, 3 d’abril a les 20.00 tindrà lloc l’Assemblea de Cercle PODEMataró – VOLEMataró. Es farà en el “Local del Poble” (Marathon, 108 – Mataró).

L’Ordre del Dia és el següent:

 1. Constitució de la taula.
 2. Aprovació de l’Acta anterior amb data 27 de març de 2017.
 3. Presentació de les Propostes, Precs i Preguntes per al Ple Ordinari del mes d’abril.
 4. Situació actual del Nou Subjecte Polític.
 5. Sobrevinguts.
 6. Sol·licituds i Preguntes.

Us esperem!