La regidora Montse Morón denuncia els insults, difamacions i atacs masclistes del PP del Maresme pel seu suport a la participació ciutadana de l’1-O

El secretari general del PP del Maresme critica el sou de la regidora, però oblida el sou del seu regidor a Mataró, que és més elevat.

En el moment que la regidora de VOLEMataró, Montse Morón, ha donat suport a la participació ciutadana durant l’1 d’octubre, ha començat a rebre atacs per part del PP del Maresme, en concret, a les xarxes socials i per part del secretari general del PP maresmenc, Marco A. Fernández.

Morón ha explicat en roda de premsa que “tinc l’obligació de denunciar i deixar patent comportaments masclistes” i ha agraït el suport mostrat per diferents partits polítics i entitats de la ciutat. “No entenc perquè ser dona, política i d’esquerres és un crim pel PP ja que només intento aconseguir que la meva ciutat i la seva gent millorin la seva situació”.

Una de les mentides que denuncia la regidora de Mataró, és que “m’acusin de cobrar 40.000 euros l’any quan això no és cert ja que a Volem tenim un límit salarial per respecte a la ciutadania”. “Unes crítiques”, explica Morón, “que no es fan extensives, per exemple, al seu regidor popular a Mataró, que cobra un sou molt més elevat que el meu. “Entenc, per tant, que el secretari general del PP del Maresme, és un gran defensor que les dones sempre hem de cobrar menys que els homes”.

Fer política no és calumniar, no és mentir i no és mostrar una manca absoluta d’argumentació”. La regidora de VOLEMataró també ha recordat que “a diferència d’ell, jo només estaré dues legislatures perquè no penso viure de la política”.

COMISSIÓ D’ÈTICA I BON GOVERN

Per altra banda, Montse Morón ha aprofitat la roda de premsa per explicar que la Comissió d’Ètica i Bon Govern de l’Ajuntament de Mataró està treballant en un Codi Ètic, “una mesura que hem aportat les formacions que representem la nova política”.

Vam proposar que dins el Codi Ètic Municipal hi hagi un afegit que faci referència al transfuguisme polític, uns annexos que provenen del Pacte Nacional Antitransfuguisme signat per tots els partits polítics”. A més, ha dit Morón, “la majoria de partits del consistori han donat el seu suport a la Junta de Portaveus proposada per Volem per signar un document antitransfuguisme per l’Ajuntament, una situació que pot patir qualsevol partit i que hem d’aturar”.

La regidora de Mataró ha acabat dient que, “les trànsfugues són persones que s’aprofiten de la feina dels altres per assegurar-se un sou i una carrera política, que no tenen escrúpols a saltar de partit en partit i, el pitjor de tot, que han enganyat i mentit a la cara a les persones que les van votar per defensar un projecte polític que han acabat traint”.

Montse Morón surt reforçada amb la resolució de Podem després de l’expulsió d’Anna Caballero

Podem ha expulsat la regidora no adscrita Anna Caballero i referma el seu suport a Montse Morón i VOLEMataró.

Durant la roda de premsa feta aquest matí, la regidora Morón ha aplaudit la decisió per evitar que “ aquesta persona pugui seguir mentint i enganyant els mataronins i la resta de formacions polítiques ”.

La regidora de VOLEMataró ha destacat “el compromís que té amb Mataró i els mataronins”, un compromís que té com a conseqüència “que la gent de la ciutat confiï cada vegada més amb nosaltres perquè veuen que estem aquí per resoldre els seus problemes de feina, habitatge, abusos d’empreses …”.

Sobre la resolució de la comissió de garanties ha mencionat que “no entenc perquè el protagonisme me l’emporto jo quan només se’m demana que deixi d’exercir, temporalment, feines internes dins el partit”. En aquest punt ha afegit, “el més important d’aquesta resolució és que fan fora una persona que ens ha mentit”. Per això, Morón també ha donat les gràcies a la direcció de Podem que avui ha tingut representació durant la roda de premsa feta a l’Ajuntament. La mateixa direcció ha dit que per ells només “Montse Morón i VOLEMataró” representen Podem a la ciutat.

El govern de Mataró no funciona i paralitza la ciutat

Els últims dies hem assistit, una vegada més com a espectadors, d’un nou episodi del “culebrot” entre el PSC i el PDeCAT. El pacte entre els socialistes i els convergents fa aigües perquè en cap moment es va pensar a governar Mataró, sinó en repartir-se el poder, les regidories i els càrrecs i quedar-se asseguts a la cadira fins al 2019.

El govern és incapaç d’acabar res i com a conseqüència, Mataró és incapaç d’avançar i progressar. No hi ha projectes o programes damunt la taula que es puguin tirar endavant abans del maig del 2019.

A més, la distància que manté el govern amb els mataronins és la mateixa que aplica a l’oposició. Res de diàleg, res de comunicació i com qualsevol altra mataroní, sabem l’actualitat gràcies als mitjans de comunicació.

Ara mateix la ciutat va a la deriva i sort en tenim dels ciutadans que cada dia tiren endavant Mataró. VOLEMataró, el principal partit de l’oposició, manté un estricte control al govern i per això demanem al govern:

  • Posar data al Pla de Mobilitat (l’actual és del 1995 i des del 2015 estem exigint-ne un de nou).
  • Presentar el Pla de Salut que esperem des de fa 2 anys.
  • No volem una altra pròrroga amb el contracte de Mataró Bus. Aquesta empresa sembla trencar el plec de condicions i no respecta els drets dels treballadors, dóna un servei públic insuficient. El 2015 el govern es va comprometre a passar un informe i estudiar la possible remunicipalització.
  • La reconstrucció immediata del mur del camp de futbol de Cerdanyola.
  • Els inspectors de la zona blava se senten maltractats per l’empresa i des de fa més d’un any, el govern entre els socialistes i convergents es van comprometre a assumir la seva gestió per millorar la seva situació. Evidentment, el govern segueix sense fer res de res.
  • Fa dos anys que esperem les conclusions de la comissió per la reconversió de PUMSA.
  • El projecte de patis oberts de Cirera segueix aturat i és molt necessari davant la manca d’espais públics on les persones puguin jugar a pilota i exercir el seu dret a l’oci i el lleure.
  • Fa 11 anys que el govern socialista té pendent posar en marxa els horts urbans de la ciutat. No han mogut ni un dit i la feina la fan els veïns i veïnes.

Mataró es mereix un govern que treballi pels mataronins i les mataronines, per fer-los la vida més fàcil i millorar la ciutat.

Si en els pròxims dies no veiem un canvi dràstic del govern sociovergent, prendrem les mesures que considerem necessàries per protegir el futur de la ciutat de Mataró.

PODEM no estarà al Nou Subjecte Polític

Des de PODEMataró us informem del comunicat que la direcció del partit a Catalunya ha fet, després de la retirada de la candidatura oficial i denunciar la manca de condicions per garantir els acords pactats i el que ha estat defensat per PODEM i tot el procés. Des de la secretaria General i el grup de suport, a Mataró donem suport al nostre secretari Albano Dante i el seu equip negociador.

Continuem treballant per la nostra ciutat.

COMUNICAT PODEM CATALUNYA

Roda de Premsa

Debat sobre la construcció del subjecte polític català

Albano Dante Fachin: “Aquest pla ens ha de donar les directrius, que vinguin des de baix, per defensar en la possible construcció del nou partit

El Secretari General de Podem Catalunya, Albano Dante Fachin, ha presentat avui les línies principals del procés de debat que la seva organització iniciarà entre les seves bases i arreu del territori per marcar el full de ruta i les directrius que Podem defensarà en la possible construcció del nou subjecte polític català. “Estem davant del debat participatiu des de les bases més important que s’ha fet mai en la història de Podem Catalunya”, ha afirmat el també diputat al Parlament, que ha afirmat que aquestes trobades serviran perquè les bases de la organització decideixin “les directrius a defensar en el procés de la possible construcció del nou partit”.

En una roda de premsa celebrada a la seu de Podem, Fachin ha insistit en la necessitat que sigui la militància qui tingui el control de les grans decisions que es puguin prendre. “Les eines de participació política han d’assegurar que hi hagin mecanismes perquè les decisions estiguin en mans de la gent”, ha reblat Fachin, que ha recordat el cas del PSOE, “una institució centenària” que s’ha “agenollat davant les interferències de poders polítics i financers”. “Comencem aquest procés de debat per fer-ho des de baix i per posar sobre la taula que hem de ser molt curosos”, ha assegurat, perquè segons el líder de Podem “el què li ha passat al PSOE “li pot passar a qualsevol si no ens dotem d’eines de control des de baix”.

Fachin ha anunciat que aquest procés servirà per debatre sobre “codis ètics, fórmules organitzatives i sobre el model de país que com a Podem imaginem”, i ha fet una crida a què participi com més gent millor, no només aquella que ja participa a l’organització, sinó tota aquella gent que consideri que pot aportar en la construcció del nou subjecte polític català. El pla “serà públic i transparent”, s’allargarà, tal i com ha explicat el diputat, durant 6 mesos “acompanyant tot el procés” de creació de l’espai polític, i se sotmetrà aquest dissabte a l’aprovació per part del Consell Ciutadà, el màxim òrgan de decisió de l’organització.

PODEMataró “Cercle Actiu”

El Debat sobre la construcció del subjecte polític català es farà a els Cercles Territorials actius. I des de PODEM Catalunya i Podemos s’ha reconegut com a únic Cercle Actiu Territorial al Cercle de PODEMataró. Aquesta distinció ve donada per la participació i integració en reinvidicacions i accions socials a Mataró.

Enllaços de Cercles Actius:

https://podemos.info/activa-tu-circulo/

https://catalunya.podemos.info/index.php/organitzacio/cercles-actius

Presentació de la campanya “Activa el teu Cercle”:

Estem oberts a escoltar al Govern sobre les Ordenances Fiscals

Tenim les vies obertes amb el Govern de l’Ajuntament per treballar en comú amb les ordenances fiscals de 2017. Per això els hi hem fet unes propostes que pensem que pot ser beneficiós per a la ciutadania.

Des de VOLEMataró hem treballat amb un grup de persones del nostre partit les ordenances fiscals 2017, analitzant les que el Govern de l’Ajuntament ens ha ofert. En bona part d’elles estem d’acord, però volem estrènyer una mica més, i per això hem presentat unes propostes al propi Govern. Les vies estan obertes per poder parlar i negociar per poder tenir unes ordenances fiscals que sigui beneficiós per a la ciutadania. Esperem amb aquesta negociació a que ens aprovin al menys el 90% de les propostes que hem treballat amb el grup per poder recolzar a les persones que ho estan passant pitjor a la nostre ciutat.

Instem al Govern a complir el Prec sobre el “Triangle” de Molins

El Govern ens va acceptar un prec del passat mes de juliol sobre el «Triangle» de Molins. Actualment ens ha passat una proposta econòmica sobre l’arranjament de la zona que inclou la neteja de l’espai, la seva il·luminació i l’anivellació del terreny; que no veiem gaire excessiu, desprès de veure el que s’ha gastat en altres espais. Ronda els 70.000 euros per donar dignitat a un barri que ha estat molt abandonat pel Consistori.

El «Triangle» de Molins es un espai que dòna vida no només al barri de Molins, sinó també als seus barris veïnals. El seu aparcament, dins d’un barri que te carència, a més potencia el mercat de proximitat. Hem d’incentivar el motor econòmic del comerç a Molins.

Ja vàrem avisar sobre el mur del Camp de futbol de Cerdanyola

Com ja sabeu amb les pluges del passat 11 d’octubre, part del mur del Camp de futbol de Cerdanyola es va caure. Nosaltres, al ple del mes de juny ja varem presentar un Prec instant al Govern que ho solucionés urgentment. El Govern ens va fer la proposta de reparar-ho segmentadament, però ara demanem que es repari tot el mur, per evitar més riscos com el que va passar el passat dimarts.

Repercussió a la premsa

M1TV: VOLEMataró es mostra predisposada a negociar les ordenances