Tot referent al Cercle de PODEMataró

01.09.2017 Assemblea Cercle PODEMataró

Aquest 1 de setembre a les 19.30 hores tindrà lloc l’Assemblea de Cercle PODEMataró a l’Ateneu Popular Montse Mompart (carrer Baldomer Vilà, 13 – Mataró).

L’ordre del dia serà el següent:

 1. Comunicat públic de recolzament a la direcció executiva de Podem Catalunya elegida democràticament per les inscrites e inscrits.
 2. Informar a l’Assemblea dels actes de la creació de la associació cultural “Ateneu Montse Mompart”.
 3. Ple del mes de setembre.
 4. Sobrevinguts, precs i preguntes.

Us esperem!!!

Inauguració de l’Ateneu Popular “Montse Mompart”

El 29 de juliol de 2017 entrarà en la història de PODEMataró i VOLEMataró com el primer dia d’una nova etapa. Una nova etapa que farem des de baix i totes juntes per poder recuperar els drets perduts de la ciutadania de Mataró.

Parlaments en l’acte

Vídeo de los parlamentos de la Inauguración del Ateneo Popular “Montse Mompart”. Con Miqui, hijo de Montse Mompart; Montse Morón Gámiz, secretaria general de PODEMataró y Portavoz de VOLEMataró; y Albano Dante-Fachín Pozzi, secretario general de PODEM Catalunya y Diputado de Catalunya SI Que Es Pot. Con la Presentación de Luisa Méndez Ortiz.

Sessió de fotografies

Assemblea Extraordinària de Cercle PODEMataró

Aquest dijous, 22 de juny a les 20.00 hores tindrà lloc l’Assemblea Extraordinària de Cercle PODEMataró, amb els següent ordre del dia:
 1. Aclariments respecte a la notícia sortida en premsa sobre les nostres companyes Montse Morón Gámiz i David Lloveras Mir.
 2. Temes relacionats amb el canvi de local.
L’Assemblea tindrà lloc al Passatge Baldomer Vilà, 13 Mataró.

Assemblea Extraordinària Aval Militant Actiu

El pròxim dijous 8 de juny a les 19.30 hores tindrem la primera Assemblea Extraordinària al nou local de PODEMataró/VOLEMataró (Passatge Baldomer Vila, 13 – Mataró). L’Assemblea tindrà l’únic punt del dia “Aval de Militants Actius”. Les persones que no varen poder assistir a l’anterior Assemblea per ser avalades ho poden fer en aquesta.

28.04.2017 – Assemblea de Cercle PODEMataró

El pròxim 28 d’abril a les 18:00 tindrà lloc al “Local del Poble” (Marathon, 108 – Mataró) l’Assemblea de Cercle PODEMataró, amb la presència de les nostres companyes d’Organització de Podem Catalunya Irene Blanco i Jess Martínez.

L’ordre del dia:

 1. Constitució de la taula.
 2. Aprovació de les Actes anterior amb data 27 de febrer i 3 d’abril de 2017.
 3. Situació del Cercle.
 4. Intervenció de l’equip d’organització.
 5. Sobrevinguts.
 6. Sol·licituds i Preguntes.

Us esperem!!!

Balanç i perspectiva de futur

Al llarg dels últims quatre mesos, la nostra organització ha treballat per explorar la possibilitat de construir un espai polític juntament amb ICV, BeC i EUiA. Malgrat els esforços fets per la gent de Podem, fins al moment no s’han donat les condicions necessàries perquè Podem Catalunya participi en aquesta fase del procés.

Ara, un cop passada aquesta etapa, toca treballar per debatre i decidir les properes passes. Per això, el pròxim dijous 20 d’abril a les 19 h ho debatrem a la Comarcal Maresme (al carrer Marathon, 108 – Mataró). La idea és posar en comú i avaluar l’experiència d’aquests últims quatre mesos i posar sobre la taula els horitzons i reptes polítics que tenim al davant.

Avui, quan estan a punt de complir-se 6 anys del crit expressat a les places per centenars de milers de persones, reclamant una altra manera de fer política, cal seguir cercant respostes col·lectives per a una societat colpejada per la desigualtat fruit de l’enorme retrocés dels drets socials i democràtics.

És imprescindible que ens trobem, compartim informació i debatem. Per això, doneu un cop d’ull al calendari i feu el possible per guardar-vos un forat a l’agenda!

Assemblea Cercle PODEMataró-VOLEMataró (03-04-2017)

Dilluns que ve, 3 d’abril a les 20.00 tindrà lloc l’Assemblea de Cercle PODEMataró – VOLEMataró. Es farà en el “Local del Poble” (Marathon, 108 – Mataró).

L’Ordre del Dia és el següent:

 1. Constitució de la taula.
 2. Aprovació de l’Acta anterior amb data 27 de març de 2017.
 3. Presentació de les Propostes, Precs i Preguntes per al Ple Ordinari del mes d’abril.
 4. Situació actual del Nou Subjecte Polític.
 5. Sobrevinguts.
 6. Sol·licituds i Preguntes.

Us esperem!

Assemblea Extraordinària Candidatura Un País en Comú

Com ja sabeu, finalment la gent de PODEM participem en l’assemblea fundacional d’Un País en Comú després d’aconseguir les reivindicacions que, en assemblea ciutadana i gràcies a la participació de 3901 persones, considerem imprescindibles pel nou espai. Gràcies a aquest procés, el nou espai finalment té.

 • Blindat un codi ètic que assegura la radicalitat democràtica i independència financera.
 • Un sistema representatiu amb llistes obertes i proporcionals.
 • La garantia d’un 60% de representativitat de dones a les llistes electorals i facilitats de participar en tota la gent inscrita en el nostre portal.

L’Assemblea Fundacional tindrà lloc el pròxim 8 d’abril. Per això, hem de ser capaços de configurar un equip en els pròxims dies per portar la veu morada al nou espai. Des de la direcció s’ha intentat allargar els terminis establerts per la presentació de candidatures però finalment, no ha estat possible. Davant de l’ajustat dels temps i amb el compromís de construir des de baix, el Consell de Coordinació de Podem proposen:

Elaborar amb la col·laboració dels nostres cercles una candidatura per la Coordinadora Nacional. Fent una Assemblea per proposar des del Cercle una proposta amb dues candidatures com a màxim de les quals, com a mínim, una serà una companya.

Per fer aquest procés convoquem per demà, dissabte 25 de març a les 11.30 del matí una Assemblea Extraordinària al “Local del Poble” (Marathon, 108 – Mataró) perquè qui vulgui presentar-se pugui fer-ho i escollir les representants del Cercle a la llista. I si hi ha més de dues persones, es votarà per escollir les dues representants del cercle.

Assemblea Ciutadana Nou Subjecte Polític

Arran de l’evolució i estat de les negociacions de la creació d’un nou subjecte, Podem Catalunya ha iniciat un procés d’Assemblea Ciutadana on totes les inscrites de Podem tenen l’última paraula i la capacitat per decidir.

Aquesta consulta s’iniciarà el 16 de març a les 10.00 hores fins al dia 18 a les 23.59 hores. Els resultats s’anunciaran dilluns 20 de març en roda de premsa i a totes les nostres inscrites.

La pregunta plantejada serà la següent:

“Durant aquests mesos s’ha explorat la possibilitat de crear un nou subjecte polític amb ICV, BEC i EUiA. Es planteja l’assemblea fundacional d’un nou partit polític per a abril. Durant el procés de creació d’aquest nou partit amb ICV, BeC i EUiA, Podem ha plantejat:

+ Un Codi Ètic comú (arxiu adjunt)

+ Un sistema proporcional amb llistes obertes per a l’elecció dels òrgans

+ La participació de totes les persones inscrites de Podem Catalunya de la manera habitual.

Avui dia, les condicions que ha plantejat Podem no s’han acceptat.”

PREGUNTA: Creus que aquestes condicions són imprescindibles per a la participació de Podem en l’assemblea fundacional del nou partit amb ICV, BeC i EUiA?

RESPOSTES:

– SÍ són imprescindibles. No podem continuar en el nou partit amb ICV, BEC i EUiA sense aquestes condicions.

– NO són imprescindibles. Podem continuar en el nou partit polític amb ICV, BEC i EUiA sense aquestes condicions.

DEBAT

Us animem a totes a participar d’aquesta consulta i dels múltiples debats que s’articularan els dies vinents, enunciem els diferents espais de debat que com organització engeguem a partir de demà dimarts. La d’EL MARESME es el Divendres, 17 de Març a les 19 hores a MONTGAT – Centre Cívic Les Mallorquines, carrer Pare Claret, 15-25. Allà podrem debatir i els que no puguin podran votar presencialment.

Aturada per defendre els drets de les dones i la igualtat

Fa un any i mig vam conèixer les majors manifestacions feministes de la història d’Argentina i de Xile. Poc després, un 7 de novembre, la manifestació més gran feminista del nostre país. Fa uns mesos les dones poloneses aconseguien, contra vent i marea, parar una llei que vulnerava els drets sobre els seus cossos. I mig milió de dones van marxar sobre Washington després de l’ascens de Trump, una mobilització de protesta a la qual van seguir 161 manifestacions de dones en 81 països del món.

El segle XXI és el segle de les dones. Som i seguirem sent la punta de llança de la defensa dels drets humans, de les conquestes socials i de la dignitat contra l’austeritat i l’ascens de la ultradreta que s’està succeint en diferents països des de fa una dècada.

El 8 de març tornarem a fer-ho. L’organització #NosotrasParamos, creada per milers de dones de 35 països diferents, ha convocat un atur internacional de dones per a aquest dia. Donem suport a aquesta convocatòria i ens vam sumar a ella. El 8 de març les dones pararem de treballar. Pararem de consumir. I sobretot pararem de fer totes aquestes tasques invisibles i fonamentals que sempre hem fet gratuïtament (i solament nosaltres) perquè el món pugui seguir girant: rentar, cuinar, fer la compra, planxar, cuidar a qui necessita ser cuidat —sigui nen, anciana o malalt— i espera, com tothom, ser cuidat per nosaltres. I fer-ho, com totes aquestes altres tasques, a costa dels nostres treballs.

Pel fet que les dones hem d’encarregar-nos de tot això, cobrem un 24% menys, la nostra taxa d’atur és més alta, i més baixa la nostra activitat laboral. Estem menys presents en l’àmbit de l’ocupació qualificada i els llocs d’adreça, i no sabem què és això de formar part d’un consell d’administració d’empresa. I això a pesar que obtenim un 20% més de titulacions acadèmiques i les obtenim, a més, amb millors qualificacions.

S’ha calculat que tot aquest treball gratis i invisible que és passar per damunt la nostra independència econòmica té un valor superior a tot el PIB produït per l’ocupació remunerada. Què ocorreria si les dones deixéssim de fer-ho? No és que donem tant a canvi de res. És que donem tan a canvi que els nostres drets segueixin retallant-se per l’austeritat, i les nostres vides siguin arrencades per les violències masclistes.

Perquè això ha de parar, el 8M les dones parem.

Perquè si nosaltres parem, és per al món.