Exposició fotogràfica “15M, l’inici del canvi”

15M, un abans i un després en la nostra societat actual, moment en què la ciutadania va sortir als carrers i places a cridar “NO ENS REPRESENTEN!”.

Amb el 15M va començar un canvi sens dubte, que avui dia segueix construint-se amb petits passos però grans assoliments.

Per mitjà de l’objectiu de Manuel J. Mora i textos de Pedro Marín, veurem com va quedar plasmat un moviment que ens va omplir d’esperança i il·lusió a totes les persones que ens sentíem maltractades socialment.

El 2 de maig a les 18.00 hores tindrem la inauguració de l’Exposició Fotogràfica a la Biblioteca Antoni Comas (Enric Prat de la Riba, 110 – Mataró). On tindrem les intervencions de la portaveu del Grup Municipal de VOLEMataró i Secretària General de PODEMataró, Montse Morón Gámiz, activista i militant, compromesa amb la lluita social. Josep Bel Gallart, un sindicalista de Teléfonica amb un ampli bagatge en les lluites obreres i Juan Manuel Sánchez Gordillo, membre del Sindicat de Treballadors d’Andalusia i gran activista on n’hi hagi.

L’Exposició estarà a la Biblioteca Antoni Comas del 2 al 12 de maig, tenint un acte de clausura el 12 de maig a les 18.00.

Us esperem per donar homenatge a l’activisme de les persones anònimes que han fet un gir espectacular a aquest país.

Xerrada: el debat al si de l’organització

El dimecres, 8 de febrer a les 19.00 al Centre Cívic Pla d’en Boet (Juan Sebastián Elcano, 6 – Mataró) tindrà lloc una xerrada sobre el tipus de discurs que s’utilitza en les organitzacions, quines formes de conversa serveixen per avançar i arribar a acords i quines no, sota el nom de EL DEBAT AL SI DE L’ORGANITZACIÓ.

Tindrem al professor de llengua i literatura jubilat, assessor i formador docent, i també escriptor JUAN SÁNCHEZ-ENCISO.

Us esperem!!!

La nostra Memòria: la seva dignitat

El 20 de gener a les 19:00 hores en el “Espai Gatassa” (Montserrat Quadrada, 1 – Mataró), tindrà lloc un acte sobre la Memòria Històrica i la seva Dignitat. Tindrem la presència de Carles Fors de l’Associació Memòria Històrica de Mataró i de Margarita Colomer, escriptora. Presentarà l’acte la Secretària General de PODEMataró i Portaveu del Grup Municipal de VOLEMataró, Montse Morón.

NO FALTEU!!!

Taller Feminismes

El dimecres 11 de gener tindrà lloc al a les 19:30 un Taller de Feminismes al “Local del Poble” (Marathon, 108 – Mataró). Tindrem de ponents Ana María Invernom, membre de PODEM Feminismes i infermera. També la nostra companya de PODEMataró i responsable de l’Àrea de Feminismes, Luisa Méndez.

US ESPEREM!!!

Activa el Teu Cercle – PODEMataró es Cercle Actiu

En base a l’informe que és va remetre a la secretaria d’organització de Podem Catalunya i d’acord a l’establert al reglament de la guia #ActivaTuCírculo ens han constatat que:

REQUISITS

+ Antiguitat del Cercle: SI
+ Existència de reunions mínimes: SI
+ Existència de reunió en els últims dos mesos: SI
+ Mitjana d’assistència a les reunions: SI
+ Elecció d’una persona com Enllaç d’Organització: SI
+ Publicitat de les convocatòries: SI
+ OPCIONAL – Informe d’activitat del Cercle: SI

RESOLUCIÓ

Un cop revisada tota la informació aportada dintre del marc de la campanya d’activació la secretaria d’organització catalana considera al Cercle de Mataró amb la qualificació d’ACTIU.

2º Aniversari del Cercle PODEMataró

photo_2016-09-29_20-58-25L’1 d’octubre a les 19:00, el Cercle de PODEMataró va celebrar el seu segon aniversari al Parc de Cerdanyola de Mataró.

Malgrat que Podem a Mataró va néixer un xic abans de les Europees la seva posada de llarg, com bé sabeu, va ser el 4 de setembre de ara fa dos anys a Esmandies amb Arcadi Oliveres i Carlos Jiménez Villarejo.

Han estat dos anys plens d’anècdotes i eleccions… Dos anys d’arribar a les institucions… Dos anys del canvi de paradigma i resistència feroç del vell sistema contra el procés constituent que s’està imposant. Una vegada més la paradoxa de David contra Goliat cobra vida en un context de desigualtat i injustícia social.

Dit això i centrant el tema, l’acte de celebració va tenir lloc al Parc de Cerdanyola. En aquest acte ens van acompanyar Marcelo Expósito, Diputat d’En Comú Podem, Albano Dante-Fachin, Secretari General del Consell Ciutadà Català de Podem Catalunya, Eduardo Andradas, Portaveu del Grup Municipal “Si Se Puede” de Alcobendas i Montse Morón, Secretaria General e PODEMataró i Portaveu del Grup Municipal de VOLEMataró.

La Secretaria General de PODEMataró, Montse Morón, va obrir l’acte agraint a les més de dues-centes persones assistents la seva col·laboració, així com a tots els voluntaris i voluntàries del partit la seva implicació en la realització de l’acte. Morón va parlar de la importància del municipalisme i la necessitat de derogar la llei Montoro, per tal de conquerir de nou competències locals que permetin l’acció política des de dins de les institucions locals.

20161001_195937Per la seva banda, Albano Dante-Fachin va explicar la importància de seguir connectats als moviments socials i les seves reivindicacions, i va destacar el fet que el cercle de Mataró hagi estat treballant i organitzat amb constància i força malgrat les dificultats d’aquests dos anys. “Heu estat implicat en lluites i reclamacions socials con la defensa de la sanitat i la lluita contra els desnonaments”, ha destacat el diputat al Parlament.

El diputat al Congrés per En Comú Podem, Marcelo Expósito, va insistir en el canvi que ha suposat l’entrada amb força de la gent corrent a les institucions, i com aquest canvi s’ha vist fins i tot en les petites coses: “els treballadors del Congrés ens han rebut amb els braços oberts”, va afirmar el diputat, que també ha lloat la força del cercle de Mataró i la seva presència al territori. “No oblidem d’on venim”, va reblar Expósito, que també va parlar de la situació política convulsa a l’Estat.

Eduardo Andradas va fer un repàs de l’aconseguit al seu municipi, Alcobendas, gràcies a les aportacions de la gent de la ciutat per arribar a tenir una ciutat més participativa i democràtica.

L’acte va acabar amb un sopar de germanor en el què es van esgotar existències, i allò que diuen que “No hi ha, revolució social sense ball”, doncs un grup de música local va amenitzar el cap vespre! RADIO VINTAGE CLUB va fer els honors.. A l’acte van acudir en senyal de cortesia política representants i militants dels grups d’esquerres municipals: Francesc Teixidor, Esteve Martínez, Miquel Canal d’ICV, Marc Navarro, així com militants d’EUiA i de la CUP.

En commemoració al segon aniversari us passem aquest vídeo fen recordatori d’alguns moments del nostre Cercle ha passat.

Galeria de Fotos

I per finalitzar la nostra companya Anna Rodríguez va agafar el micròfon i va passar això…

Taller Pressupostos Municipals

El proper 11 d’octubre de 19 a 21 hores tindrem un Taller de Pressupostos Municipales. Es farà al “Local del Poble” (Marathon, 108 – Mataró) a càrrec de Lalo Plata.

Condicionem com a Ciutadania els pressupostos. Camí cap a uns pressupostos participatius, coneix el mecanisme i planteja alternatives.

Presentació i Debat “La cara oculta de l’Exèrcit”

Aquest dimecres 11 de maig a tingut lloc a les 19:00 a la Sala d’Actes de la Biblioteca Antoni Comas, al carrer Enric Prat de la Riba, 110 de Mataró una presentació de l’ex-Tinent Luis Gonzalo Segura, i la seva novel·la “Codigo Rojo” dins d’un debat sobre La cara oculta de l’Exèrcit, a Mataró. L’esdeveniment serà presentat per Montse Morón Gámiz (Secretària General PODEMataró i Portaveu de VOLEMataró).

Luis Gonzalo Segura, ex-Tinent amb 13 anys de servei en les Forces Armades, va ser expulsat per denunciar corrupció en la cúpula de l’exèrcit.

Va ser després d’observar múltiples irregularitats, quan denuncia aquests fets al seu superior, i aconsellant-li aquest mirar cap a un altre costat a canvi d’un ascens, medalla o algun altre benefici, i al seu torn avisant-li del perill que corria si seguia per aquest camí.

El Tinent Segura es va negar a ser còmplice d’aquest tipus de corrupteles, i lluny d’acoquinar-se va insistir a donar veu a tot el que estava ocorrent després dels murs de les casernes.

Les seves múltiples denúncies mai van ser ateses. Els tribunals militars van desestimar les seves denúncies sense realitzar cap recerca o auditoria. El fiscal i el jutge van tancar el cas sense ni tan sols demanar-li proves.

Finalment, com a producte de la seva frustració va escriure “Un paso al frente”, una recopilació a manera d’anotacions de les seves vivències com a militar en el qual descriu un món ombrívol, on la impunitat, la corrupció, els abusos, la malversació, els privilegis, l’assetjament laboral i sexual campar al seu aire, sumat a la completa indefensió que sofreix la tropa.

12963825_1738375326374524_407083069660821873_nDesprés de la publicació d’aquest primer llibre “Un paso al frente” és arrestat gairebé 5 mesos (139 dies) sense un judici previ. I es declara en vaga de gana 22 dies fins que els metges avisen del perill imminent i irreversible que corre la seva salut per la síndrome de re-alimentació.

Després d’aquesta duríssima estada a la presó comença a prendre anotacions d’històries i vivències que passen pel seu cap i que anirà ordenant ja fos del disciplinari militar. Fruit d’aquesta lluita interna i amb l’exterior sorgirà “Codi Rojo”, la seva segona novel·la, i que suposarà l’expulsió definitiva del Tinent l’endemà de la seva publicació, i novel·la que presentarà en la seva visita a Mataró.

Totes aquestes qüestions estan estretament lligades amb la xerrada sobre la democràcia en l’Exèrcit, i la cara oculta que no coneixem, en la qual l’ex-Tinent Segura compartirà les seves experiències i els casos que ve denunciant en els últims anys amb tots els assistents.

Aquí teniu el acte gravat en aquest vídeo.

I aquí les fotos de l’acte

PODEMataró reafirma la voluntat expressada al programa electoral per a les eleccions generals del 26J de propiciar una nova regulació dels drets fonamentals dels membres de les Forces Armades.

Web: www.luisgonzalosegura.com
Facebook: https://www.facebook.com/unpasoalfrente/
Twittter: @luisgonzaloseg

Primer de maig 2016

Per què se celebra l’1 de maig el Dia del Treball?

La majoria de treballadors saben que l’1 de maig és festiu i se celebra el Dia del Treball, la qual cosa potser no és tan conegut és la sagnant història que s’amaga darrere d’aquesta data. Per saber els orígens del Dia del Treballador cal remuntar-se a l’any 1886, a Estats Units. Aleshores, els treballadors havien iniciat una lluita per aconseguir una jornada laboral de 8 hores. En aquest context, el sindicat amb més força al moment va decidir que a partir de l’1 de maig de 1886 la jornada laboral màxima seria de 8 hores i va amenaçar a la patronal amb una gran vaga si no accedien a la seva petició.

Molts treballadors van aconseguir el seu objectiu amb l’amenaça de la vaga. Els que no ho van aconseguir van iniciar la vaga l’1 de maig. A Chicago, els enfrontaments entre els treballadors i la policia van ser particularment sagnants i van durar quatre dies.

El 4 de maig es va convocar una concentració a la plaça de Haymarket. Per a aquest moment, la tensió entre la policia i els treballadors havia aconseguit un punt àlgid, després dels violents xocs dels dies anteriors. Aquest dia, un artefacte explosiu va esclatar a la plaça de Haymarket, matant a un policia. Les autoritats van responsabilitzar del crim als treballadors i més de 30 persones van ser detingudes per les seves idees radicals. Inicialment set van ser condemnats a mort, encara que finalment tres d’ells van ser condemnats a presó i cinc a la forca. En honor a la lluita per la jornada de 8 hores i en record d’aquestes cinc persones, coneguts com ‘els màrtirs de Chicago’, en 1889 es va declarar l’1 de maig el Dia del Treballador per acord del Congrés Obrer Socialista de la Segona Internacional.

El “Ball de Maig” al “Local del Poble”

Cartell-Festa-Maig-2016El “Ball de Maig” és la forma moderna de velles tradicions del centre i nord d’Europa, de saludar el mes de Maig a través de la “la nit de les bruixes” (la que es llisca del 30 d’Abril a l’1 de Maig), ballant i cantant i, com no! brindant amb un “cremat” o una “queimada” segons es tracti d’una bruixa o una simpàtica meiga el que se’ns aparegui…

Al llarg del s.xx, el moviment obrer, sobretot a través dels sindicats de classe, ha anat adaptant aquesta vella tradició fins a convertir-la en alguna cosa propi, fent el “Ball de Maig” la festa que precedeix i anuncia el 1º De Maig reivindicatiu, com si ens digués que “després de divertir-nos al costat dels nostres companys i amics hem de fer apilament de forces per tornar a lluitar a l’alba de l’1 de Maig participant en les manifestacions programades”.

Així doncs… Us esperem a tots la nit del 30 d’abril a les 20 hores en el nostre local de Podem on ballarem, menjarem, cantarem, xerrarem, etc… per carregar piles i seguir amb la nostra lluita transformadora de…Tantes coses!!!

El nostre local, per si algun no ho sap encara, està al carrer Marathon, 108 de Mataró.